Spanstind Rundt 2024:

Skjærtorsdag 28. mars går Spanstind Rundt nummer 38 av stabelen. Rennet er ett av Nord-Norges største og mest populære skirenn.

– Spanstind Rundt har blitt det store påskerennet for både eliteløpere og trimløpere. Med strålande snøforhold i fjellet og kanskje verdens beste løype, skal alt ligge til rette for nok en folkefest av et påskerenn.
Med over 400 løpere, fra verdenscupløpere til glade trimmere, venne- og familiegjenger, skal gå langs foten av Spanstind, sier rennleder Marcus Nygård.

I 2015 var Finn Hågen Krogh og Martin Mikkelsen de som trakk de lengste stråene i herreklassen. I dameklassen tok Anna Svendsen en klar seier.

Pengepremier

Det er lagt inn en spurtpremie like før drikkestasjonen på Fjordbotneidet, og for de beste løperene ved målgang. Tilsammen (ikke fastsatt for 2024) kr deles ut.

Vi satser på konkurranseløperne

Sammen med våre sponsorer satser vi tungt på konkurranseklassen. Med (ikke fastsatt for 2024) kr i potten håper vi dette skal appellere til løperne, her er det gode muligheter til å sikre seg noen kroner i Påskeferien.
I 2015 opplevde vi deltaker rekord i konkurranseklassen, og med økte pengepremier håper vi å øke deltakerantallet ytterligere.

Påmeldingen er åpnet

– Vi har åpnet påmeldingen, og håper flest mulig tar turen innom våre nettsider www.SpanstindRundt.no og melder seg på i god tid før Skjærtorsdag.

Nye rekorder

I 2015 var det satt nye løyperekorder både i herre- og dameklassen, de beste løperne gikk for første gang på under en time.
Det ble også satt ny deltaker rekord i konkurranseklassen, med 90 deltakere i 2015.
Og i 2016 satte vi igjen ny deltakerrekord med totalt 450 deltakere i alle øvelser.

Frivillig innsats

– Spanstind Rundt er også en av Lavangens største dugnader – rundt 60 frivillige gjør det mulig å arrangere rennet i en kommune med 1.000 innbyggere. De frivilliges innsats er helt uvurderlig, og er avgjørende for å kunne gjennomføre et så stort renn som dette, avslutter rennelder Marcus Nygård.

For ytterligere kommentar, kontakt:
Marcus Nygård, rennleder         mob. 45451089

Alle bilder på våre Facbook sider kan fritt benyttes.

Vi anbefaler også å lese første sak under Historie-fanen.

Fakta om Spanstind Rundt

Spanstind Rundt er ett av Nord-Norges største skirenn, med rundt 450 deltakere de siste årene.
Rennet har start i Skavmodalen (Lavangen) og mål på Lapphaugen (Lavangen). Rennet er på 19 km, og går langs foten av Spanstind.
Tradisjonelt har Spanstind Rundt bred deltakelse fra Nord-Norgeseliten i langrenn og skiskyting, og samtidig glade mosjonister i alle aldre.
Spanstind Rundt arrangeres av Lavangen Idrettsforening.
Sesongens renn er nummer 38 i rekken.